~170 και σήμερα

Και πέρασε επιτυχώς το 1/3 της θητείας. Η ζωή συνεχίζεται.

Κηρύχθηκε πρόσφατα ΤΑΕ, στο οποίο συνέβησαν τραγελαφικά πράγματα σε εμένα. Εκείνη την ημέρα θα την θυμάμαι για πολύ καιρό… Η 313, η σειρά μου, αποτελείτε από πάρα πολύ έξυπνα άτομα, και ευτυχώς με αρκετούς μιλάω. Ένας μάλιστα είναι ηλεκτρολόγος και έχει κάνει και ηλεκτρονική, και τον έχω βάλει να μου μαθαίνει μερικά πράγματα. Με άλλον μιλάω για πολιτική και φιλοσοφία, και φυσικά αν έχεις βραδυνό περίπολο οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν.

Σε αυτό το σημείο δεν έχω παρά να αναφέρω επικές στιγμές απείρου γέλιου, που μας χαρίζουν τα στελέχη.

Ένας ανθυπολοχαγός μας έμαθε ορισμένα πράγματα σχετικά με την υπηρεσία μας. Εκτελώντας την υπηρεσία μας πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα. Να φυλάμε τον τομέα που μας έχει ανατεθεί το πρώτο, και τον κώλο μας το δεύτερο. Αυτό γίνεται γιατί ο εισαγγελέας έχει ένα πουλί που φτάνει μέχρι το γόνατο του ποδιού του, και μάλιστα πεσμένο όπως μας διευκρινίστηκε, ενώ όταν καυλώνει γίνεται διπλάσιο, και σκοπός είναι να μην μπει αυτό στον κώλο σου. Εκείνη την ημέρα ομολογώ πως έγινα εξυπνότερος.

Ένας ταγματάρχης μας ξεκαθάρισε την άποψη πως τον φαντάρο δεν πρέπει να τον αφήνεις να σκέφτεται. Άμα ο φαντάρος αρχίσει και σκέφτεται θα κάνει μαλακία. Για αυτό τον λόγο αποφάσισε να μας πεθάνει στο περίπολο δίνοντάς μας την ευκαιρία να τρέξουμε για να προλάβουμε να το βγάλουμε. Δεν ήξερε όμως τι τον περίμενε στην αναγνώριση. ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, και όσοι κατάλαβαν ;)

Ένας υπολοχαγός διευκρίνισε γιατί πρέπει ο θαλαμοφύλακας να ελέγχει γιατί αργούν οι φαντάροι που φεύγουν από τον θάλαμο την νύχτα. Εάν καθυστερήσει κάποιος 2 λεπτά, είναι φυσιολογικό γιατί το παιδί κατουράει. Εάν καθυστερήσει 5 λεπτά, ε, άνθρωπος είναι, τα κράταγε και όλη νύχτα, το παιδί μπορεί να ζορίζεται λίγο. Εάν καθυστερήσει 10 λεπτά, το παιδί μπορεί να ζορίζεται στα κακά του. Απόλυτα λογικό, και συμβαίνει σε πολλούς, δεν μπορούμε να τον πιέσουμε. Αν καθυστερήσει 15 λεπτά, το παιδί μπορεί να αυνανίζεται. Άντρας είναι, μπορεί να του ήρθε εκείνη την στιγμή, τι να κάνουμε. Αν καθυστερήσει 20 λεπτά, το παιδί μπορεί να έχει φέρει μια πουτάνα και να την πηδάει. Άνθρωπος είναι… ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ “Ώπα…. απαγορεύονται οι πουτάνες στο στρατόπεδο!”. Και για αυτό θα πάει να ελέγξει!

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στον στρατό, και σε κάνουν να ξεχνιέσαι λίγο. Αδικία υπάρχει, και ηλίθιοι επίσης. Και δεν υπάρχει πιο εύκολο πράγμα από το να ενημερώσεις ανώτερο. Ωστόσο συγκρατιέσαι. Είναι κρίμα, και οι άσχημες μέρες στον στρατό είναι πολλές. Μπορείς να τους δικαιολογήσεις. Το βγάζεις από μέσα σου με κάποιον τρόπο, ούτως ώστε να μην το βγάλεις μετέπειτα στην καινούργια σειρά που δεν σου φταίει σε τίποτα. Εκτελείς τα καθήκοντά σου, προσπαθώντας να κάνεις την ώρα να περάσει. Εκμεταλλεύεσαι την ελεύθερη ώρα σου, όσο μπορείς καλύτερα για εσένα, και σιγά σιγά θα προσέξεις πως οι μέρες θα περάσουν.

Και όντως περνάνε.

Advertisements

Posted on 26 February, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: