Qt ownz

Λοιπόν, έγινε το μεγάλο βήμα. Καιρό ήθελα να δημιουργήσω γραφικό περιβάλλον, αλλά έμενα στις επιλογές γραφικών που μου έδιναν η irrlicht και η opengl, είτε στο framework του Visual Studio που δεν είναι και το καλύτερο. Και έχουμε και λέμε, η Qt αξίζει!!

Κατ’αρχάς είναι διαθέσιμη τόσο για Linux όσο και για Windows, και επίσης οι εφαρμογές σας παίζουν και στις δύο πλατφόρμες που από μόνο του λέει πολλά. Ίσως ένα μειονέκτημα είναι πως η δωρεάν έκδοση της Qt απαιτεί το άνοιγμα του κώδικα της εφαρμογής σας, αλλά απ’την άλλη δεν υπάρχει θέμα εάν φτιάξετε ένα API για την εφαρμογή σας και απλά ένα γραφικό περιβάλλον για αυτή. Έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η εμπορική έκδοση που επιτρέπει την διαχείριση των αδειών κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 3.000 $ για τους επίδοξους προγραμματιστές :P

Το θέμα τώρα είναι πως δυστυχώς πάσχει από καλά tutorials αφού πρακτικά δεν βρήκα ούτε ένα που να αξίζει τον κόπο. Το καλό είναι πως παρέχει πάρα πολλά παραδείγματα (networking, multimedia κτλ. Υπάρχει ακόμα και ένας torrent client ! ) οπότε ότι θέλετε να φτιάξετε απλά βρίσκετε το παράδειγμα που το περιέχει και αναλύεται τον κώδικά του. As Simple As That.

Όχι και άσχημα, έτσι;

ΥΓ> Το diaspora λέει θα είναι ο αντίζηλος του facebook…. κατάφερε να το εγκαταστήσει κανείς; Πολύ fail…

ΥΓ2> Λοιπόν τελικά το manga Fairy Tail παρ’όλο που σε κάποια σημεία το βαριέμαι, έχει καταφέρει να κάνει πολύ καλή ιστορία. Worth reading και πολύ γέλιο. Ευτυχώς το τελείωσα και ήρθε η στιγμή για κάτι παραγωγικό.

ΥΓ3> Το rTorrent μου έχει τσακίσει τα νεύρα. Μα να μην ακούει καθόλου τις ρυθμίσεις που του δίνω… τι στο διάολο, το μόνο που έκανα ήταν να βάλω το αρχείο rtorrent.rc στο αρχικό κατάλογό μου, και να αφαιρέσω τα σχόλια που θέλω, και πάλι τίποτα.

ΥΓ4> Το iBooks στο iPhone είναι όλα τα λεφτά. Ομήρου Οδύσεια, Πελλοπονησιακός Πόλεμος, αριστουργήματα του Ουγκό, ακόμα και ελληνικά μυθιστορήματα (τα οποία δεν αξίζουν ιδιαίτερα), όλα διαθέσιμα δωρεάν!

ΥΓ5> Ναι, οι τελευταίες ημέρες πέρασαν ευχάριστα :)

Advertisements

Posted on 19 September, 2010, in Programming. Bookmark the permalink. 2 Comments.

 1. Xexe μου δίνεις πολύ υλικό για να σχολιάσω :)
  QT rocks αν και είναι λίγο δύσκολο ή μάλλον φταίει που είναι σκουριασμένη η C++ μου.
  http://doc.trolltech.com/4.6/examples.html
  εγώ από εδώ διαβάζω που και που αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά διάσπαρτα, εννοείται πως έχεις κατεβάσει τον QTCreator
  Diaspora==epic fail το συζητούσα πρόσφατα με παρέα και το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλείο στο εσωτερικό μιας επιχείρησης ή να γίνει εκμετάλλευση του από κάποια εταιρία όπως συμβαίνει με το identica αλλά τότε παει περίπατο η όλη φιλοσοφία περί προστασίας των δεδομένων . Ξέρεις εσύ πολλούς που θα στήσουν LAMP σε συνδυασμό με υπηρεσία dyndns?
  Το rTorrent το αφήνω ασχολίαστο :P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: